Tyrniöljy avuksi kuiville ja väsyville silmille

Hiekan tunne, polttelu ja silmien jatkuva vuotaminen ovat tyypillisiä kuivasilmäisyyden oireita. Silmät kuivuvat naisilla etenkin vaihdevuosien myötä. Kiusa ei silti aina riipu iästä eikä sukupuolesta. Ongelma on tuttu myös nuorille piilolinssien käyttäjille, näyttöpäätetyötä tekeville ja erityisesti silmän laserleikkauksesta toipuville.

Vaihdevuosi-ikäisillä naisilla suurin syy silmien kuivuusongelmiin on estrogeenin tuoton hiipuminen. Estrogeeni on hormoni, joka naisen hedelmällisessä iässä huolehtii silmien ja koko kehon limakalvojen jatkuvasta uudelleen rakennuksesta. Vaihdevuosien jälkeen estrogeenia ei enää ole, vaan limakalvojen hyvinvointi jää lähes yksinomaan monipuolisen ravinnon varaan.

Tyrniöljy on todellista täsmäravintoa silmien limakalvoille

Tyrniöljyn terveysvaikutuksia on hyödynnetty Kiinassa jo tuhansien vuosien ajan. Nykyisin käytölle on myös vahvat tieteelliset perusteet. Tutkimusten mukaan tyrniöljy sisältää useita limakalvojen tarvitsemia kriittisiä ravintoaineita; laajan kirjon hyviä rasvahappoja, kasvisteroleita, karotenoideja ja E-vitamiiniaktiivisia tokoferoleja. Parasta luonnon luomaa limakalvojen täsmäravintoa on ns. kaksoistyrniöljy. Öljy, joka sisältää tasapainoisessa suhteessa sekä tyrnin hedelmälihaöljyä että siemenöljyä.

Tyrniöljy avuksi laserleikkauksen kuivattamille silmille

Silmien taittovirheleikkaukset ovat jo hyvin yleisiä. Laserleikkauksen kiusallinen sivuvaikutus on silmien voimakas kuivuminen. Oire on useimmiten onneksi ohimenevä ja hellittää 2–4 kk kuluessa.

Käytännön kokemusten mukaan tyrniöljy auttaa myös tällaisiin tilapäisiin kiusoihin. Nykyisin moni silmälääkäri suositteleekin potilaita aloittamaan kaksoistyrniöljylisän käytön jo 1–2 kk ennen leikkausta. Tämä on keskimääräinen aika tyrniöljyn vaikutusten ilmenemiselle. Kapseleita nautitaan edelleen 2 kk ajan leikkauksen jälkeen tai tarpeen mukaan. Moni jatkaakin käyttöä paljon pidempään. Tyrniöljyllä kun on erittäin positiivisia ”sivuvaikutuksia” kehon kaikille muillekin limakalvoille.

Lukiessa rasittuvat ja väsyvät silmät?

Näön heikkeneminen ja silmien väsyminen lukiessa ovat luonnollisia ikääntymisilmiöitä. Silmien suojaaminen auringolta, monipuolinen ravinto sekä terveet elämäntavat auttavat ylläpitämään normaalia näkökykyä. Tupakointi ja monet elintasosairaudet vastaavasti vauhdittavat silmien ikääntymistä.

Luteiini ja zeaksantiini ovat silmän toiminnalle välttämättömiä luonnollisia aineosia. Ne muodostavat ohuen kerroksen silmän pohjassa olevan verkkokalvon pinnalla. Luteiinia ja zeaksantiinia on eniten silmän tarkan näkemisen keskuksessa makulassa eli keltatäplässä. Elimistömme ei pysty tuottamaan niitä itse, vaan ne on saatava ravinnosta. Luteiinin ja zeaksantiinin määrä silmässä vähenee iän myötä. Siksi myös niiden riittävä saanti ravinnosta korostuu yli 50 v. iässä; vaihdevuosien kanssa samoihin aikoihin.

Erikoistuote silmien limakalvoille ja näkökyvylle

Omega7-Eye on ainutlaatuinen yhdistelmä tutkittua SBA24-kaksoistyrniöljyä sekä samettikukan luteiinia ja zeaksantiinia. Yhdistelmä sisältää luonnollisia ravintoaineita koko silmän tarpeisiin. Kehomme valmistaa tyrniöljyn beetakaroteenista A-vitamiinia, joka ylläpitää silmien limakalvojen hyvinvointia ja edistää näön pysymistä normaalina. SBA24-kaksoistyrniöljyn vaikutukset silmän limakalvojen kosteuttamiseen on osoitettu tieteellisessä tutkimuksessa*.

Omega7-Eye -kapseleiden suosio ei perustu yksin ainutlaatuiseen koostumukseen ja tieteellisiin tutkimuksiin. Yhä useampi käyttää tuotetta säännöllisesti ja suosittelee sitä ystävilleen nimenomaan erinomaisten kokemusten takia. Omega7-Eye -kapselit ovat 100 % kasviperäisiä ja sopivat myös vegaaneille.

Omega7-Eye -kapseleita suositellaan:

  • Kuivasilmäisille naisille ja miehille
  • Silmän laserleikkauksesta toipuville
  • Piilolinssien käyttäjille
  • Näyttöpäätetyössä ja lukiessa väsyville silmille
  • Ikääntyville ja rasittuneille silmille

*) Larmo P. et al. Oral sea buckthorn oil attenuates tear film osmolarity and symptoms in individuals with dry eye, Journal of Nutrition 2010; 140(8):1462-8. 

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Vaivaako uupumus sinuakin?
Monen arjessa tämä on suuri haaste. Ajatellaanpa vaikka perheenäitiä tai uraputkessa säntäilevää sinkkua. Kello soi...
Lue
Suosituimmat niveltenhuoltoaineet
Nivelruston ja sen välissä olevan nivelnesteen oikea toiminta on ratkaisevaa nivelten hyvinvoinnille. Nivelneste...
Lue